Advertisement

Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Καλώς βρεθήκαμε
#1
Γεια χαρά σε όλους. Είμαι νέος παίχτης, έχω έναν τζουρά αγοράσει και βρέθηκα εδώ για να μάθω πράγματα.

Προς το παρόν, σχεδόν δύο εβδομάδες που τον έχω, μαθαίνω τις νότες που βρίσκονται, ανεβοκατεβαίνω κλίμακες, πατάω μερικές νότες από ταμπλατούρες.

Θα ήθελα την γνώμη του δασκάλου και άλλων πεπειραμένων, πως να προχωρήσω.

Ασκήσεις βελτίωσης τεχνικής και ταχύτητας;

Κλίμακες; Να ανακαλύπτω δύσκολες δαχτυλοθεσίες από τραγουδάκια και να μελετάω αυτές;

Να ξεκινήσω κατευθείαν από τραγούδια εδώ του δασκάλου;


Έναν μπούσουλα ψάχνω δηλαδή από κάποιο έμπειρο για να μην χάσω χρόνο κ μάθω και με λάθος τρόπο.


Ευχαριστώ
Reply
#2
Καλησπέρα φίλε μου και καλώς ήλθε στην παρέα μας!

Κάνεις πολύ καλά που ρωτάς καθώς με αυτόν τον τρόπο θα αποφύγεις τυχών λάθη που κάνουν οι αρχάριοι όταν ξεκινούν και πολλές φορές γίνονται κακές συνήθειες με το πέρασμα του χρόνου.

-Καταρχάς θα σου πρότεινα να παρακολουθήσεις τα βίντεο που βρίσκονται στην κατηγορία ''Beginner's course''.Έκει μπορείς να παρακολουθήσεις βίντεο για το πως κρατάμε την πένα,ποια πρέπει να είναι η σωστή στάση του σώματός μας,το κούρδισμα,την αλλαγή των χορδών κ.α.

-Στη συνέχεια,αφού έχεις κατανοήσει πλήρως τα παραπάνω θα σου πρότεινα να ξεκινήσεις να δουλεύεις την άσκηση με την ονομασία ''Πένα και δάχτυλα #1'' όπου θα τη βρεις στην κατηγορία skills.Είναι από τις πιο βασικές ασκήσεις στο μπουζούκι για αρχαρίους.

-Ταυτόχρονα με την άσκηση μπορείς να αρχίσεις να μαθαίνεις και τις κλίμακες (δρόμους).Αφού παίζεις τζουρά τότε παρακολούθησε τα αντίστοιχα μαθήματα για τους δρόμους που είναι για τρίχορδο μπουζούκι.

-Επίσης μπορείς σιγά σιγά να αρχίσεις να μαθαίνεις και τις συγχορδίες.Εδώ ισχύει το ίδιο με το παραπάνω,δηλαδή πρέπει να παρακολουθήσεις τα μαθήματα που είναι για τρίχορδο μπουζούκι και στις συγχορδίες.

-Έτσι,στην πορεία κι εφόσων τα δάχτυλά σου θα αρχίσουν να λύνονται πάνω στο όργανο μπορείς να αρχίσεις να μαθαίνεις και κάποιο κομμάτι.

Να έχεις στο νου σου πώς οτι χρειαστείς πχ (περισσότερες ασκήσεις για αρχάριους κτλ) μπορείς να το ζητήσεις και να το φτιάξω άμεσα.

Καλές πενιές!
Reply
#3
Σε ευχαριστώ για το καλωσόρισμα Rast,

θα ακολουθήσω λοιπόν την συμβουλή σου και θα ξεκινήσω τις συγχορδίες ( έχω παρακολουθήσει τα άλλα ) αν και με δυσκόλεψαν λόγω των ανοιγμάτων. Για αυτό κ ρωτώ μήπως έπρεπε να ξεκινήσω ασκήσεις πριν τις πιάσω.

Όσες περισσότερες ασκήσεις να φτιάξεις πιστεύω τόσο το καλύτερο και για μένα και για άλλους αλλά και για το χώρο εδώ. Ανυπομονώ. Ας είναι και κάποιες γραμμένες, όχι απαραίτητα βίντεο, αν είναι πρόβλημα.

Μόλις φτάσω σε κάποιες που να έχουν και μικρό έστω μουσικό ενδιαφέρον σκέφτομαι να ανεβάσω και βίντεο.

Ευχαριστώ!
Reply
#4
Το ότι οι συγχορδίες σε δυσκολεύουν στα ανοίγματα των δαχτύλων είναι λογικό και ταυτόχρονα καλό καθώς αυτό θα σε βοηθήσει στο να ανοίξουν τα δάχτυλά σου.
Τα επόμενα βίντεο που θα ανέβουν σκοπεύω να είναι ασκήσεις καθώς θεωρώ πως είναι πάρα πάρα πολύ σημαντικές για όλα τα επίπεδα.
Σαφώς και να ανεβάσεις κάποιο βίνεο όταν θελήσεις.Με αυτόν τον τρόπο θα μπορέσω κι εγώ να σε βοηθήσω παρατηρώντας το παίξιμό σου.
Reply
#5
Καλησπέρα φίλε μου,πως πάει η μελέτη?

Ετοίμασα δύο ασκήσεις για αρχαρίους τις οποίες μπορείς να τις παρακολουθήσεις στην κατηγορία ''skills''

Πες μου πως σου φάνηκαν και αν σε βοηθάνε!
Reply
#6
Όμορφα, θα τις λιώσω χαχαχα Μόνο παράκληση για να γράψω τρία λεπτά βίντεο τις νότες και την σειρά των δαχτύλων έκανα 20 λεπτά με κουραστικό play - pause, είπαμε αρχάριος τελείως.

Μπορείς να γράψεις κάπου και τα πατήματα με κάποιο εύκολο τρόπο πχ

Τρίτες 2#

Ρε μινόρε ( Σιb )

Πένα κάτω – πάνω

Ρε2 Φα Λα Φα ( Δεύτερο δάχτυλο, πρώτο, τέταρτο, πρώτο )

Μι2 Σολ Σιb Σολ ( Δεύτερο δάχτυλο, πρώτο, τρίτο, πρώτο )


Αύριο θα δω και την 3, σε ευχαριστώ πολύ.
Reply
#7
Καλημέρα φίλε μου!

Ωραία,χαίρομαι που σου αρέσουν οι ασκήσεις.Είμαι σίγουρος πως θα σε βοηθήσουν πάρα πολύ.Ξεκινάς από την πρώτη που βλέπεις στην κατηγορία για αρχάριους και μετά προχωράς στις επόμενες μόνο όταν έχει βγάλει πολύ καλά την πρώτη.Θα προστεθούν κι άλλες σιγά σιγά στην πορεία.
Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να προσπαθείς από το βίντεο να βλέπεις τα πατήματα στις νότες και ταυτόχρονα να ακούς την επεξήγηση που κάνω.Φαντάσου δηλαδή σαν να με έχεις απέναντί σου και να σου το δείχνω.Το να τη γράφεις την άσκηση σε χαρτί (τάστα,δάχτυλα κτλ) δεν είναι και η καλύτερη ιδέα καθώς χάνεται έτσι η φιλοσοφία της άσκησης.Προσπάθησε σιγά σιγά με τον τρόπο που σου είπα,μπορεί να σε δυσκολέψει στην αρχή αλλά έτσι αρχίζει σιγά σιγά να δουλεύει και ο νους πάνω στο όργανο αλλά και το αυτί  Wink

Ότι απορία έχεις με ρωτάς.
Reply
#8
Σε ευχαριστώ για τις συμβουλές, δεν το είχα σκεφτεί έτσι πως με αυτό τον τρόπο θα είναι καλύτερα σε βάθος χρόνου, με γλύτωσες από χαμένο χρόνο. Smile
Reply
#9
Δυστυχώς ίσως δεν είναι για μένα αυτός ο τρόπος.Ξεκινάω να δω την χρωματική άσκηση για αρχάριους και μου έρχεται να σπάσω το όργανο... Μιλάς απίστευτα γρήγορα για να μπορέσει ο αρχάριος να παρακολουθήσει.Πάω με τον ήχο να το πιάσω μα σταματάς, ξαναπαίζεις τα ίδια, μπέρδεμα τεράστιο.Play pause τα ίδια.

Η θα πρέπει να γίνουν τέλεια, αργά και κατανοητά τα βίντεο ή γράψε σε παρακαλώ τις νότες.

Ίσως φυσικά φταίω και εγώ αλλά μπορεί να υπάρχουν και άλλοι που δεν τα πιάνουν έτσι γρήγορα.

Τα λέω με καλή διάθεση και ελπίζω να το δεις και εσύ έτσι, σαν καλοπροαίρετη παρατήρηση που ίσως βοηθήσει και άλλους αρχάριους σαν και μένα.
Reply
#10
Όλες οι καλοπροαίρετες παρατηρήσεις είναι πάντοτε ευπρόσδεκτες φίλε μου! Smile

Όπως σου είπα και στο παραπάνω ποστ πρέπει να ξεκινήσεις και να βγάλεις την πρώτη άσκηση που υπάρχει για αρχαρίους η οποία είναι η πιο βασική για κάποιον που ξεκινάει το μπουζούκι.Συνεπώς είναι λογικό να δυσκολεύεσαι ιδιαίτερα στην χρωματική ή οποία προυποθέτει για έχουν ολοκληρωθεί οι προηγούμενες δύο ασκήσεις.Προσπάθησε να ακούς προσεκτικά τι λέω πριν ξεκινήσω να δείχνω την άσκηση που εξηγώ τη δομή της.Την προσπάθησες αυτήν τη συγκεκριμένη?Πες μου που αντιμετωπίζεις πρόβλημα να το λύσουμε  Wink
Reply


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)